Här är studenterna som skapat ett spel till PS4

Uppdaterad
Publicerad

Världens första tv-spel, till spelkonsolen Playstation 4, som skapats av studenter från en yrkeshögskola släpps nu. Det är elever från Faluns spelutvecklings-utbildning PlaygroundSquad som har gjort spelet.

Det är första gången som studenter får släppa ett spel till Playstation 4. och det är elever på utbildningen i Falun som är de som får göra det.

– Det är oerhört stort, hela processen att få igenom ett spel är inte lätt, säger Marcus Frandsén som är en av eleverna.

Startade som ett skolprojekt

Arbetet med spelet,  började som ett nio veckors spelprojekt i skolan, och Markus, som är från Borlänge, hann knappt gå klart utbildningen innan han fick ett jobb som spelutvecklare.

– Det blev så att jag gjorde spelet och sen flyttade jag till Stockholm och fick jobb på Avalanche, säger han.

Musiken också gjord i Dalarna

Det ska också tilläggas att musiken i det just det här spelet, är gjort av elever från Högskolan Dalarnas Ljud- och musikproduktionsprogram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.