Här byggs ny skola och idrotthall

Uppdaterad
Publicerad

Vintern slog till med ganska många minusgrader på torsdagen vilket vart ska vi åka-teamet kände av på när de åkte till det skolbygge som pågår i Kyrkbyn i Stora Skedvi i Säters kommun. Kommunen investerar 91,4 miljoner i en utbyggnad och viss renovering av skolan där.

– Vi har en vision om ökad befolkning och vi har fått många nya barn till kommunen genom stor inflyttning. Jag tror det är Borlänges bostadsbrist som gör att många ser möjligheten att bo här, säger Anna Vickholm som är kommunens byggprojektledare.

På torsdagen pågick betongarbeten där en ny idrottshall ska byggas.

Dalarna – #VARTSKAVIÅKA

– Roligt att de satsar på ungdomen, säger betongarbetaren Per Eriksson som konstaterar att det blir lite extraarbeten med att täcka betongen medan den ”brinner” i vinterkylan. För egen del använder han många tunna skikt av kläder för att hålla värmen.

– Och fryser jag kan jag gå in och värma mig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – #VARTSKAVIÅKA

Mer i ämnet