Här finns hundarnas paradis

Uppdaterad
Publicerad

Det är få hotell och restauranger som tillåter hundar. Men på ett bed and breakfast i västerdalarna kan gäster checka in tillsammans med sina husdjur.

Det är ett bed and breakfast i Vansbro kommun som erbjuder gäster att komma med sina fyrbenta vänner.

– Vi har ju själva hund och vet hur svårt det är att åka ut på semester och göra något roligt så när vi startade det här bestämde vi att man skulle få ta med sig hunden, säger Maria Ljunggren som driver Snöå Resort.

Får hundarna gå överallt?

– Nej de får inte vara i köket, men det går bra i lilla salongen. I slutna sällskap som har hundar med sig är det okej att vara i resten av restaurangen också, säger Maria Ljunggren.

Och tanken är också att hundarna framöver ska få möjlighet att avnjuta en helt egen meny men leverpastej som huvudingrediens. En uppgift som lades på kocken i huset.

– Det är absolut första gången men det är ju kul att även få göra något till de små fyrbenta också, säger Staffan Dahlberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.