Här möter de varg vid sommarstugan

Uppdaterad
Publicerad

På väg till sin sommarstuga utanför Enviken var familjen Erlandsson med om ett oväntat möte. Plötsligt uppenbarade sig en varg framför bilen.

Det var vid 20-tiden på torsdagskvällen som familjen Erlandsson, som till vardags bor i Åkersberga, stötte på den långbenta varelsen.

– Vi är på väg hem från en tur till Falun när min man plötsligt ser att det står något längre fram på vägen. Eftersom den har så långa ben tror han först att det är ett lodjur, men sedan ser vi att det är en varg, berättar Ann Erlandsson.

”Inte mer än 25 meter bort”

Hon satt i bilens baksäte och tog snabbt upp sin mobiltelefon för att få vargen på film.

– Det ligger hus utmed hela vägen. När vi stannade sprang den in på en grusväg vid en tomt. Vargen var inte mer än 25 meter bort, jag behövde inte zooma in någonting.

Hur känns det att ha varg i området?

– Vi vet att det finns både björn och annat här, det är sådana skogar häromkring. Vi har haft sommarstuga här i 35-40 år men har aldrig sett någonting liknande, säger Ann Erlandsson.

Hon tillägger också att hennes man, som har jagat i flera år, tror att vargen de såg var en ung tik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.