Patrick Svärd är projektledare på Trafikverket som nu påbörjar upphandlingen av entreprenör för byggandet av cirkulationsplatserna som medfinansieras av Region Dalarna. Foto: Fredriks Sanberg, TT / Niko Ago, SVT

Här ska nya rondeller byggas i Borlänge och Falun

Uppdaterad
Publicerad

Fyra korsningar i Falun och Borlänge ska byggas om till cirkulationsplatser under 2021-2022, meddelar Trafikverket i ett pressmeddelande.

Arbetet planeras att inledas till våren med korsningarna E16/Norra Järnvägsgatan i Falun och E16/Masergatan/Krokgatan i Borlänge. När de rondellerna står klara fortsätter arbetet med att bygga om korsningarna väg 50/Ritargatan i Borlänge och E16/Regementsvägen i Falun.

Borlänge:

Foto: SVT Design
E16 Borlänge-Djurås

Falun:

Foto: SVT Design

”Gemensamt för korsningarna som ska åtgärdas i Falun och Borlänge är att trafiklederna har ett stort trafikflöde med korsande mindre vägar. Med cirkulationsplatser skapas en bättre trafikmiljö där säkerheten och framkomligheten ökas”, säger Patrick Svärd, projektledare på Trafikverket i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E16 Borlänge-Djurås

Mer i ämnet