Foto: TT

Hockey för hela slanten

Uppdaterad
Publicerad

Både damerna och herrarna spelar i Tegera arena under lördagen. Båda lagen är i stort behov av poäng.

Damerna spelar första matchen hemma mot Stockholmslaget SDE under lördagen.

Båda lagen behöver poäng och göra mål. Leksand har två poäng och gjort sju mål på sex matcher. Bortalaget har endast en poäng och tre mål.

Enligt LIF:s hemsida är tränaren Alexander Eriksson inte nöjd med spelet. Förra veckan vann damerna först mot AIK med 1-0, men förlorade sedan mot Djurgården med 0-4.

– Vi spelar på hemmaplan och ska ha fler poäng med oss från de här matcherna, säger Alexander Eriksson.

Herrarna poänglösa

Leksands herrlag har inte skrapat ihop en enda poäng under säsongens fyra matcher. I torsdags förlorade laget borta mot Luleå med 5-1.

– Det var nog vår sämsta match hittills, säger Eric Castonguay säger till leksandsif.se

Under lördagen möter herrarna Örebro som inte heller har några poäng.  Enligt LIF:s hemsida tror Eric Castonguay att laget måste fokuser mer på spelet än på vad det står i matchen.

– Det handlar om tålamod och fokus. Kan vi kombinera det med stödet från läkaten och köra hårt i 60 minuter kommer det går bra, säger han till leksandsif.se.

Allsvenskan

Förutom de två SHL- och SDHL-matcherna så spelar dessutom Mora mot Malmöklubben Pantern i hockeyallsvenskan på lördag eftermiddag. Se matchresultat i SVT:s målservice här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.