Högläsning för vuxna

Uppdaterad
Publicerad

Att ha högläsning på biblioteket för nog för de flesta tankarna till barnverksamhet. Men på Leksands kulturhus är det vuxna man vill komma åt på sitt Afternoon read.

– Att läsa högt för barn är vanligt, men jag tror även att vuxna behöver det. Att bara få slappna av, sitta ner och bara vara och inte hela tiden rusa framåt, säger bibliotekarien Linda Sävhammar.

Sedan i höstas har biblioteket i Leksand haft sina Afternoon read, eftermiddagar med högläsning och lite te med scones på det. Minst en gång i månaden har det blivit och arrangemanget är populärt. Det är två sittningar varje gång, med bara tolv personer åt gången.

– Det känns lyxigt att någon annan läser högt för en. Jag har alltid gillat det, ända sedan högläsningen i skolan säger Paula Ticha som sitter med för första gången och gillar det.

– Jag kommer nog nästa gång igen, slår hon fast.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.