• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Säters sjukhus: Inga synpunkter på domen

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera timmars tystnad så valde ledningen för Säters sjukhus vid lunchtid att svara på frågor om beslutet i Förvaltningsrätten.

– Domen var väntad och vi har inga synpunkter på den, säger Ulf Cristofferson, verksamhetschef på Säters sjukhus.

Sture Bergwall kan nu lämna Säters sjukhus, efter hela 23 år bakom galler.

Fallet Thomas Quick

– Han kan lämna sjukhuset idag om han vill men jag är inte insatt i de detaljerna om han lämnar kliniken idag eller imorgon eller när det sker.

Ulf Cristofferson säger sig också vara nöjd med att sjukhusets agerande under åren i samband med ”fallet Quick” ska granskas.

– Vi välkomnar den här utredningen.

Finns det någon självkritik hos er just nu?

– Inte specifikt i det här fallet som vi kan ta nån slutsats av nu. Vi är glada att vi är under granskning och vi förbättrar oss efter hand.

En intervju med Ulf Cristoffersson publiceras inom kort.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Thomas Quick

Mer i ämnet