Foto: TT

Ingen varg i sikte

Publicerad

I Dalarna har fem av totalt sex vargar skjutits i årets licensjakt i Orsenreviret mellan Nås och Ludvika. En varg är fortfarande kvar och under lördagen påbörjade man jakten igen – men hittills utan några resultat.

Det är den tik som valde att lämna reviret för några veckor sen som man är på jakt på. Under lördagen har hundförare varit ute och försökt spåra vargen, men hittills har man inga resultat.

– Det är lite av ett döläge just nu. Jägarna står inte ens på pass utan inväntar hundförarna., säger Christer Gruhs på Jägareförbundet i Dalarna.

Letar av ett stort område

Just nu letar man av ett stort område som är två mil åt vardera håll, men det finns inget som säger att vargtiken fortfarande är kvar där.

– Tiken kan ju göra utsvängningar ut i andra revir och ställa till o-ordning där innan hon återvänder, berättar Christer Gruhs.

Licensjakten på varg avrundas den 15 februari. Har vargen inte skjutits innan dess, så är det upp till länsstyrelsen hur man ska gå till väga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.