Jaak Kerstell går till Kommunal Samling

Uppdaterad
Publicerad

Fullmäktiges ordförande i Gagnef går från (C) till det lokala partiet Kommunal Samling.

Fullmäktiges ordförande i Gagnef Jaak Kerstell går från (C) till det lokala partiet Kommunal Samling.

– Det är helt enkelt så att om man inte får gehör i det parti man tillhört sen 1976 börjar man fundera på om man har fel åsikter eller kanske hellre delar de uppfattningar som allmänheten har vad vi ska använda skattepengarna till, säger Jaak Kerstell.

Val 2014 – Gävledala

– Jag tycker att det här partiet behöver bred politik. Det handlar inte bara Gangs Inn-affären utan även annat. Nu har vi fått förtroende att genomföra den politik vi vill, fortsätter han.

– Jag blev tillfrågad att stå på listan, men jag sade nej och är bara medlem i partiet.

– Jag har inget emot Centerpartiet, de har bra värderingar, men det här nya partiet har kloka, duktiga människor med uppfattningar på riksnivå, men det här är första valet som jag har röstat på tre olika partier i valet.

– Ja, han har anslutit sig till partiet, men bara som medlem, säger Svante Hanses i Kommunal Samling.

Jaak Kerstell är fullmäktiges ordförande fram till måndagen den 22 september hålls ett möte med nuvarande fullmäktige.

Den 14 oktober avgår gamla fullmäktige och nya tillträder den 15 oktober, enligt Kerstell.

Kommunal samling i Gagnef gör ett lyckosamt val och får 18,4 procent, enligt preliminära siffror, vilket betyder sex mandat och tredje största parti i kommunen.

Hur kommer kommuninvånarna i Gagnef märka att ni nu är tredje största parti?

– Man kommer märka det ganska fort. Vi vill bland annat hitta lösningar i äldreboendefrågan och bygga om Djuåsskolan. Fördelen med vårt parti är att vi har bred kompetens, till exempel ett par kommunala chefer i partiet, säger Svante Hanses.

– Vi blev förstås överraskade och glada över valresultatet. Vi hade inte tänkt någonting egentligen, men sex mandat är riktigt bra, menar Hanses.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Gävledala

Mer i ämnet