Jonas Rahm bryter tystnaden

Uppdaterad
Publicerad

Gävle hamns tekniske chef Jonas Rahm bemöter nu anklagelserna om det möjliga ''svartbygge'' som skett vid hans fritidsboendet på Limön utanför Gävle.

Det rör sig bland annat om byggandet av en kajliknande brygga. Bygget har utförts av två företag som Rahm har samarbetat med flera gånger, men då i sin roll som teknisk chef på Gävle hamn. Ett av företagen har fakturerat hamnen 39,5 miljoner kronor sedan 2010, och det andra företaget har varit mest verksamt som underentreprenör i hamnen.

– Vi i hamnen använder oss av många företag och då är det inte så lätt att hitta ett annat företag. Och jag kan förstå att folk är oroliga att det är oegentligheter, säger Jonas Rahm till Gävledala.

Gävleborg – Hamnchef misstänks för svartbygge

Men din chef, vd:n för Gävle hamn, Fredrik Svanbom, tycker det är olämpligt det du gjort, vad tycker du om det?

– Fredrik och jag har pratat om det här. Jag inser också att det ställer stora krav på bra dokumentation.

Men trots att Jonas Rahm säger att det finns bra dokumentation, så får inte Gävledala ta del av något dokument.

– Jag har redovisat det för min chef, då jag jobbar kommunalt. Och det räcker för mig. Och det är inget som media har något med att göra, säger Rahm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Hamnchef misstänks för svartbygge

Mer i ämnet