Konstflyg och luftakrobater under Flygfesten

Uppdaterad
Publicerad

Under Flygfesten kommer nästar 40.000 besökare för att se båda gamla och nya plan göra akrobater i skyn.

– Att flyga uppvisning på Flygfesten är väldigt roligt. Det är ju på hemmaplan också för min del så att det är extra roligt. Sen är det ju en av norra europas största civila flygshower och man känner att publiken är med när man flyger, säger Johan Gustafsson, konstflygare med segelflyg.

I Dala-Järna bor det knappt 2.000 personer i samhället, och förra gången som Flygfesten arrangerades kom det nästan 39.000 besökare. Det är flera faktorer som ligger bakom succén.

– Det finns ett stort intresse i byn helt enkelt och vi har många duktiga funktionärer som får till det här. Vi känner också ett enormt stöd i byn, många som kommer hit och hjälper oss och vi tycker att det är kul, säger Lars-Olov Liss som arrangerar Flygfesten.

Under evenemanget visas bland annat olika plan upp och det hålls flyguppvisningar med piloter och luftakrobater från både Sverige och utomlands.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.