Foto: TT

Kvinna rånad och misshandlad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna rånades i centrala Borlänge under natten mot torsdagen. I sambandet med rånet misshandlades hon så pass allvarligt att hon fick föras med ambulans till Falu lasarett.

Kvinnan fick skador i ansiktet och över hela kroppen efter hon misshandlats och rånats av två okända män.

– Hon är chockad och skadad efter händelsen och vet inte ens var det hände, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen under torsdagsmorgonen.

Polisen söker vittnen

Under dagen framkommer det som troligt att kvinnan rånats på Stationsgatan i Borlänge i samband med att hon lämnat en krog.

– Det borde rimligtvis finnas personer som iakttagit händelsen och vi vill gärna komma i kontakt med dem, säger polisens presstalesman Stefan Dangardt.

Rånarna hade huvor på sig och kom över en mindre summa pengar.

Tog sig till väninna innan polis larmades

Kvinnan tog sig på egen hand hem till en väninnan efter rånet chockad och skadad. Polisen larmades ungefär en timme efter rånet begåtts.

– Ett kortare förhör hölls med kvinnan under natten. Vi planerar hålla ett längre förhör med henne under eftermiddagen, säger Stefan Dangardt.

Kvinnan fördes med ambulans till Falu lasarett. Polisen har än så länge  ingen misstänkt eller gripen för rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.