Här inträffade olyckan – strax utanför Borlänge i Dalarna Foto: SVT

Två bilar gick över räcke och ner i djupt dike

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen fick SOS larm om att två personbilar kolliderat i en mycket allvarlig olycka.

En 33-årig man avled under tisdagsmorgonen efter en olycka mellan två bilar utanför Borlänge. Olyckan inträffade i höjd med en rastplats i Karlberg vid riksväg 50 på vägen mot Ludvika vid klockan 06:30 på morgonen.

Föraren i den andra bilen, även det en man, har skadats allvarligt och förts med ambulans till sjukhus. Anhöriga har underrättats.

Dalarna – Blåljus

Slungades över viltstängsel

De två bilar som var inblandade i olyckan färdades i samma riktning och av någon anledning körde de in i varandra. Därefter ska en bil hamnat nere i ett djupt dike och den andra slungats över ett viltstängsel.

Två personer inblandade

Enligt polisen har föraren i den ena bilen avlidit. Föraren i den andra bilen har först till sjukhus med allvarliga skador.

– De två personbilar som gått av vägen befann sig ungefär tio meter från vägen. Två personer var inblandade, en av dom var pratbar, den andra fick vi ingen kontakt med, säger räddningsledare Johan Wedlund.

Enligt Wedlund var inte personerna fastklämda.

Läs även: ”Bilarna låg tio meter från vägen”, hela intervjun med räddningsledaren.

Helt stopp i trafiken

Enligt trafikverket var vägen helt avstängd i båda riktningarna under räddningsarbetet. Men sedan släpptes trafiken på för att stängas av runt 11-tiden på förmiddagen pg.a. bärgning. Under bärgningen väntas vägen vara avstängd helt fram till klocka 13 på tisdagseftermiddagen.

Vållande till annans död

Polisen har upprättat en förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– På så vis kan vi ta bilarna i beslag och försöka ta reda på vad som har hänt, säger Stefan Dangart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet