Foto: SVT Patrik Qvicker

Man hittad i verkstad – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att ett mord har begåtts i Malung. Detta efter att en man avlidit till följd av de svåra skador han hittats med i torsdags.

Det var i torsdags som en man i 40-årsåldern hittades svårt skadad i en verkstadslokal i Malung. Han fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han sedan avled. 

– Under fredagen fick vi sedan in tips som ledde till att vi misstänkte mord, säger Stefan Dangardt, Polisens presstalesman till SVT.

Dalarna – Blåljus

Polisen inledde under fredagen en förundersökning om misstänkt mord. Enligt Aftonbladet hann man aldrig hålla något förhör med mannen innan han avled. Först idag kom händelsen till allmänhetens kännedom.

Man gripen misstänkt för mordet

På måndagen den 19 september anhölls en man i 45-årsåldern i sin frånvaro och vid fyra tiden på eftermiddagen blev han gripen misstänkt för mordet. Mannen är på sannolika skäl misstänkt, vilket är den starkare misstankegraden.

Både offret och den misstänkta gärningsmannen är hemmahörande i Malung och ska ha varit i luven på varandra i rättsliga sammanhang tidigare. Bara tidigare i år stod den döde mannen misstänkt för olaga hot mot den nu anhållne mannen, men åtalet lades ner.

Häktning inom kort

Chefsåklagare Fredrik Skoglund skriver till SVT Nyheter Dalarna att beslutet om en eventuell häktning tidigast kommer att fattas under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet