Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med på den iskalla simtävlingen i Vansbro där många av deltagarna simmade med stil. Foto: Johan Lundahl/SVT

Vintersimmare trotsade kylan i Vansbro: ”Yes, jag gjorde det!”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen genomfördes för andra året i rad Vansbro vintersim. Deltagare med roliga hattar simmade 25 meter eller 50 meter i banan som sågats upp i älven.

Det syntes till en hel del röda näsor och roliga hattar när arrangörerna för Vansbrosimningen under lördagen genomförde andra upplagan av Vansbro vintersim.

Arrangören hade fått in 300 anmälningar från från hela landet och antalet deltagare som startade den iskalla simturen var nära den siffran enligt Vansbrosimningens sporchef, Britta Granberg.

Vansbrosimningen

– Detta är ett sätt för oss att kommunicera med våra deltagare i Vansbrosimningen under hela året. Idéen kom under pandemin när vi hade mycket tid att tänka på hur vi skulle utveckla vår verksamhet, säger Britta Granberg.

Tävlingen var uppdelad i sex distanser, bland annat 25 och 50 meter bröstsim och frisim. En av distanserna var en lagkappstävling på 4 gånger 25 meter.

Kallt ibland även på sommaren

Det traditionella Vansbrosimmet är 3 000 meter och genomförs på sommaren. En av utmaningarna brukar även då vara den låga temperaturen i vattnet.

– Om man tycker att det är kallt på sommaren ska man komma hit på vintern. För då tycker man inte det är lika kallt på sommaren, säger Britta Granberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vansbrosimningen

Mer i ämnet