Många vittnar om sexuella trakasserier

Uppdaterad
Publicerad

Rekordmånga har delat med sig av sina erfarenheter om sexuella trakasserier. #Rörinteminkropp

Över 80 berättelser har strömmat in på vår hemsida efter att vi ställt frågan: ”Har du blivit tafsad på?” Det är både unga och gamla, kvinnor och män som kommenterat och reagerat. Så här skriver några:

”Jag var kanske 15 år och stod och väntade på att gå in i en tunnelbanevagn. Det vällde ut folk och helt plötsligt så känner jag att någon tar tag i mitt underliv och nyper till. Jag tittar upp och en man stirrar med road min på mig. Den äckliga upplevelsen har följt mig genom livet.”

Dalarna – #RörInteMinKropp

”Är tjej och jobbar på en mansdominerad arbetsplats och där är det ständigt sexistiska kommentarer i fikarummen. Har även blivit tafsad på men markerat rejält att det inte är ok. Förstår inte varför det är så svårt att visa respekt.”

”Det händer varje gång jag går ut på krogen. Det är händer under tröjan, mellan benen, på rumpan...ofta ser man inte ens var de kommer ifrån för att det händer när man dansar.”

”Delar också upplevelsen att det är sjukt vanligt med sexuella trakasserier, i alla åldrar från att en börjar skolan och uppåt. Och att det inte har med mannens etniska ursprung eller något sånt att göra – den enda gemensamma nämnaren är att det är män som gör det. Har blivit tafsad på och ofta utsatt för verbala sexuella trakasserier i skolan, från lågstadiet till och med högstadiet. På puben också förstås.”

Här kan du läsa fler kommentarer som kommit in till SVT Nyheter Dalarna angående sexuella trakasserier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – #RörInteMinKropp

Mer i ämnet