Foto: Linda Carolina Svensson/SVT

Margit tvingas skjuta upp hjälpresa

Uppdaterad
Publicerad

Hjälparbetaren Margit Rapp från Falun har skadat sig i en fallolycka.

Det gör att hon tvingas skjuta upp den 102:a hjälpresan till Lettland som skulle ha startat på lördag.

Det var när Margit skulle bära möbler till en hjälpsändning för två veckor sedan som hon föll nedför en trapp.

Dalarna – Margit Rapp

Hon föll så illa att hon fortfarande har mycket ont efter det inträffade, även om hon lyckligtvis klarade sig utan frakturer.

– Jag har haft så ont, men nu är jag i varje fall på bättringsvägen, säger Margit till SVT Gävledala.

Margit Rapp har hjälpt behövande i Lettland i ett 20-tal år och genomförde förra året sin hundrade resa med möbler, skor, kläder, leksaker och annat. I samband med resan så hyllades hon stort av befolkningen i de fattiga östra delarna av landet.

Det var när Margits dotter Karin började studera i Lettland som Margit först kom dit. Då såg hon nöden i landet, som inte ligger längre ner än Småland – fast på andra sidan Östersjön. Det fattiga östra Lettland brottas med landets högsta arbetslöshet, runt 20 procent, de senaste åren. I spåren av detta följer utbredda problem och mycket misär.

Margit Rapp har inga planer på att sluta med sina hjälpsändningar, trots sina 83 år.

– Nä nu måste jag planera om med mina chaufförer. Jag räknar med att vi åtminstone kommer iväg i vår, avslutar Margit Rapp.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Margit Rapp

Mer i ämnet