Marica Renheim lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Skoterstjärnan Marica Renheim från Lima avslutar sin karriär. Förra säsongen blev hennes sista.

– Jag funderade på det hela förra vintern, och jag känner att det är dags nu, säger Marica Renheim och fortsätter:

– Jag känner att jag inte vill vara i USA en vinter till, och jag har tävlat klart i Sverige. Sen vill jag kunna plugga också, säger Marica Renheim.

Vann tre år i rad

Hon vann den amerikanska proffstouren tre år i rad mellan 2014-2016 och blev världsmästare i snöskotercross 2016. Framgångarna har stor del i beslutet att lägga av.

– Jag känner att jag nått alla mina mål, säger Marica Renheim, som rankar de tre serievinsterna och VM-guldet högst. Även det första SM-guldet ser hon som en milstolpe i karriären.

Nu väntar nya utmaningar. Något hon längtat efter.

– Skoter har alltid varit prio ett, livet har lite stått still och jag känner att vill plugga, säger Marica Renheim, som påbörjat en utbildning till plattläggare i Mora, dit hon också flyttat.

Sparsamt eget tävlande

Hon lämnar dock inte skoterlivet helt. Hon kommer att coacha sin syster Ronja på hemmaplan och även besöka USA med familien för att se brodern Adam tävla.

Om det blir något tävlande för egen del så blir det sparsamt.

– Känner jag för att köra en tävling så kanske jag gör det, men i stort så känner jag att karriären är över, säger Marica Renheim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.