Marsvinet Finn har fått både nytt hem och en ny kompis Foto: Agneta Andersson

Marsvinet Finn har fått både nytt hem och en ny kompis

Uppdaterad
Publicerad

Marsvinet som hittades nedkyld längs riksväg 69 har nu fått flytta hem till Agneta Andersson. Förutom ny ägare har han också fått en ny kompis.

För fler nyheter från ditt område, gilla oss på Facebook!

Det var på juldagen som en familj hittade det lilla marsvinet i snön längs riksväg 69 i Falun. Han var frusen och stel men vid liv så familjen tog hem honom. Efterlysningar efter ägare gjordes utan resultat.

Dalarna – marsvinet Finn

Då familjen själva inte kunde behålla marsvinet, som de döpt till Finn, så har han nu fått flytta hem till Agneta Andersson i Falun. Hon har sedan tidigare ett annat marsvin, Snobben, som blev väldigt glad över sällskapet.

– Han har inte sagt så mycket tidigare men den dagen Finn kom pratade han hela kvällen och kallade på honom.

Finn flyttade in dagen innan nyårsafton och de bor i olika burar men har fått hälsa på varandra. Finn nöjde sig dock inte med att bara hälsa.

– Rätt som det var skuttade han ner i buren till Snobben. Men de är ju båda hannar så jag har koll på dom hela tiden så de inte gör illa varandra.

I nuläget har inte Agneta bestämt om Finn ska få fortsätta heta Finn eller om han ska få ett nytt namn. Om hans rätta ägare hör av sig så lovar hon att ge tillbaka honom även om det inte skulle vara lätt.

– Det vore ju hemskt om han och Snobben blir kompisar och så måste han flytta igen, Agneta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – marsvinet Finn

Mer i ämnet