Moderaterna siktar på total makt i Dalarna efter nästa val. Foto: Niklas Hermansson/SVT

Moderaterna vill ta makten i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Det är två år kvar till valet men redan i helgen har Moderaterna i länet valupptakt. Målet är att Dalarna ska bli blåare i nästa val.

Det var ettt 70-tal moderata politiker som samlades till ”träningsläger” inför nästa val och det är högt ställda mål som gäller i helgen. Moderaterna vill ta över makten i hela Dalarna, i varje kommun och även i landstinget.

– Vi behöver ett nytt ledarskap. Någon som tänker på ekonomi, som har kunskap om länets struktur och den kunskapen finns hos oss moderater. Så vårt mål är helt klart att 2018 ska vi ta över makten i landstinget Dalarna, säger Ann-Britt Åsebol (M), ersättare i riksdagen.

Brinnande bilar blir valfråga

Carl-Oskar Bohlin (M) länsordförande i Moderaterna Dalarna pekar ut ett antal frågor där partiet vill se förändring efter nästa val:

– Dalarna är på många håll väldigt misskött, vi har ett av Sveriges sämst fungerande landsting i termer av att vi har ett stort budgetunderskott, långa vårdköer och på många håll runt om i kommunerna växer utanförskapet mycket starkt.

– Och det börjar nu brinna bilar runt om i Dalarnas kommuner och det är helt oacceptabelt. Det problemet kommer vi att adressera i valrörelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.