Stiko Per ger sig ut på vägarna igen

Uppdaterad
Publicerad

Sångaren och artisten Stiko Per Larsson från Leksand ger sig ut och vandrar längs vägarna igen. Den här gången ska han samla in pengar till Barncancerfonden.

Stiko Per Larsson har redan samlat in över en miljon kronor till välgörenhet under sina tidigare turnéer till fots och nu tar han nästa steg. Eller ja, nästa promenad, får man nog säga.

Gör 27 konserter på 26 dagar

Med start den 16 maj i Stockholm, ska han vandra till Leksand via Mälardalen, Örebro och Bergslagen och göra 27 konserter på 26 dagar. Den här gången ska musikern från Insjön med hjälp av publiken samla in pengar till Barncancerfonden.

Dalarna – Stiko Per Larsson

Varför just till den organisationen, har att göra med en bekant till Stiko Pers svärfar.

-  Han hade ett barnbarn som drabbades av en hjärntumör när han var fyra år och inte blev mer än fem år. Och vid hans sista födelsedag, så frågade han om det fanns tårta i himlen – och just den meningen gick rakt in i hjärtat på mig.

Stiko Per, som själv blev pappa för några år sedan, kändes hur historien berörde honom djupt.

– Jag kan sätta mig i den situationen, vad hemskt det är att ens barn drabbas av cancer som är obotlig och det slog an i mig att jag måste göra någonting åt det här.

Har gått från Leksand till Peking

Och det har blivit några mil sen han startade med sina vandringar för tio år sen.

– Någon räknade ut under förra årets turné att jag hade gått en sträcka som motsvarar torget i Leksand till Peking.

– Det har blivit jättelångt, men det ska bli en bit till också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Stiko Per Larsson

Mer i ämnet