Vansbrosimningen blir tre gånger så långt

Uppdaterad
Publicerad

Vansbrosimningen får nu ett 10 000 meters lopp, utöver det vanliga på tre kilometer. Redan nu till sommaren 2017 ska det nya loppet testas första gången, berättar arrangörerna i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att simmarna år 2018 på riktigt ska utmanas rejält med ett nytt 10 000 meters lopp. 

”Sträckan i sig, 10 000 meter, är densamma som en av OS-sträckorna så det är inget nytt men för oss kommer loppet att fokusera mer på äventyret än prestationen” skriver sportchefen Tord Hederskog i ett pressmeddelande. 

Vansbrosimningen

Inte helt klart än

Allt är inte klart dock. Starten kommer nog gå av stapeln uppströms Vanån, för att sen avslutas med den vanliga tävlingssträckan på tre kilometer. Sen exakt hur sträckningen och formen för tävlingen kommer att se ut är inte klart än.

”Sträckan kommer fokusera på navigation och erbjuda både starka och svaga strömmar”, menar sportchefen som berättar att loppet är tänkt att vara ett äventyr mer ett rakt lopp.

Om Vansbrosimningen

Vansbrosimningen genomfördes för första gången år 1950 och är idag Sveriges största öppet vattenevenemang med närmare 15 000 deltagare. Utöver sju lopp i simning ingår även tävlingar i swimrun, triathlon och cykel. Vansbrosimningen är sedan 1971 en del av En Svensk Klassiker.

Källa: Vansbrosimningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vansbrosimningen

Mer i ämnet