Foto: SVT

Nya fynd vid husrannsakan: över ett ton ammunition

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat över 1000 kilo ammunition på olika adresser kopplade till en man som sedan en vecka sitter häktad misstänkt för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga varor och explosiva varor.

Det var ett tips från allmänheten som gjorde att polisen intresserade sig för mannen. I två fastigheter, i Sälen och i Sågmyra, hittade man cirka 700 kilo vapen, vapendelar och ammunition. Enligt polisen såg stora delar av fynden ut som äldre militärt material.

Nu har husrannsakan pågått ytterligare tid och man har sökt i mannens bostad i Falun, som på grund av bråte och extremt mycket prylar varit tidskrävande, och man har gjort fler fynd. Enligt uppgifter till SVT har man hittat drygt ett ton ammunition på ytterligare adresser kopplade till ärendet.

Fortsätter söka

Polisens presstalesman Stefan Dangart uppger för DT att han tror att husrannsakan kommer pågå i ytterligare två veckor.

– En samlare än nog kanske en bra benämning på den misstänkte. Han har nog inte planerat ett terrorattentat med dom här grejerna. Det är någonting annat som driver honom, säger Dangardt till DT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.