...och vips kom sommarvärmen!

Uppdaterad
Publicerad

Majmånaden inleds med långhelg, sol och värme.

– För er som är lediga under Kristi Himmelfärdsdagen får en riktigt trevlig ledighet med en hel del sol, säger SVT:s meteorolog Lasse Rydqvist i en väderprognos över Dalarna.

Se när Dalfolket njuter av sommarvärmen här.

Här är SVT Väders prognos för hela helgen:

Onsdag: Uppehåll

Det blir en klar och fin kväll i hela landet. Till natten sjunker temperaturerna återigen och det finns risk för frost en bra bit ner i Svealands och Götalands inland.

Torsdag: Högtrycket förstärks

I Sydsverige väntas mycket sol och i öster kanske 20 grader.

Fredag: Värmen etablerar sig

Högtrycket i söder rör sig långsamt österut och släpper därför fram fronter över Norska havet. Lättare regn kan dra in i norra Lapplandsfjällen, men det blir inga mängder. I övrigt så bidrar högtrycket med fortsatt stabilt och vackert väder i så gott som hela landet.

En del höga slöjmoln skymmer tidvis solens strålar i Svealand.

Lördag, söndag, måndag: Sommarvärme på flera håll

Högtrycket växer till i söder och vi räknar med att sommaren kan göra sitt intåg i landet. Det fortsätter att vara soligt väder på många håll i landet, men det kan fortsätta att driva in lättare regn över Lapplandsfjällen.

Lite kallare luft berör även norra Norrland på lördag, medan det i övrigt blir temperaturer väl över normalt för maj månad.

Till söndag-måndag kulminerar värmen och vi kan nu nå 25 grader på någon plats i söder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.