Ökad polisnärvaro har inte lett till färre bränder på Tjärna Ängar

Uppdaterad
Publicerad

Än har ingen gripits för bränderna i västra Borlänge natten till i lördags, de senaste i en lång rad anlagda bränder i området. Ökad polisnärvo det senaste halvåret har inte lett till färre bränder.

Sedan årets början har två områdespoliser funnits på plats på Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna. Deras uppgift är att jobba kontaktskapande, och både med att förebygga och beivra brott – inte minst anlagda bränder.

Ett långsiktigt arbete

Arbetet kan dock ta åtsklliga år för att ge resultat, enligt kommunpolisen Erik Gatu. Än har inte han och hans kollega Anna Ställ sett någon minskning av antalet bränder. 

Dalarna – Tjärna Ängar

– Det arbete vi gör genom vår närvaro handlar om långsiktighet. Det handlar om att vara på plats, bygga förtroende och bli en naturlig del i områdena, säger Erik Gatu.

– Vi informerar om vad som är brott och vad som händer när man ägnar sig åt kriminalitet, säger Anna Ställ, områdespolis.

Oro bland boende

Poliserna berättar att de under måndagen gick runt och pratade om helgens bränder med flera personer som bor på Tjärna Ängar.

– Människorna som bor här känner att de som gör det här någonstans förstör för de boende här, säger Erik Gatu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Tjärna Ängar

Mer i ämnet