En märklig fredagsnatt i Insjön. Foto: TT/Wikimedia

Par med grismasker attackerade Pokémon-spelare

Uppdaterad
Publicerad

Ett par förklädda till grisar attackerade två unga Pokémon-spelare i Insjön med gröna laserstrålar, och orsakade trafikkaos när de senare ska haft sex vid Hjultorgets vattenhjul. Den minst sagt ovanliga händelsen är nu polisanmäld, detta enligt Dalarnas Tidningar.

De två ungdomarna var under fredagskvällen ute för att samla Pokémons kring Handelsbanken i Insjön, då gris-paret plötsligt dök upp ur skuggorna.

– När de kom närmare visade det sig att de hade gummimasker som föreställde grishuvuden och de började skrika och vifta med en grön laser. Det känns mycket obehagligt, berättar en av tonåringarnas mamma till dt.

Laserstrålar i ansiktet

Den ena ungdomen fick laserstrålar i sitt ansikte, och begav sig direkt hemåt.

Mamman har nu polisanmält händelsen.

Vattenhjulssex orsakade kaos

Parets vilda framfart i dalanatten slutade inte där, då de senare orsakade trafikstockning invid riksväg 70 i Insjön, då förbipasserande bilister uppfattade det som att de hade sex på ett vattenhjul.

– Folk körde väldigt sakta förbi och det fanns de som stannat vid vägkanten och tittade på, säger en bilist till dt.

Eventuellt sexuellt ofredande

Polisen tar händelsen på mycket stort allvar.

– Att peka med grön laser mot folk kan ge allvarliga skador om det träffar ögonen, säger polis Daniel Hagthorpe i Leksand till dt.

Han säger också att händelsen kunde rubriceras som sexuellt ofredande – om någon hade blivit störd av parets vattenhjulssex.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.