Pengabrist kan hindra elitspel för bandylag

Publicerad

Grycksbos bandydamer vann allsvenskan i våras och flyttades automatiskt upp till elitserien, men nu vet inte föreningen om det är möjligt. Ekonomin sätter stopp.

– Resorna till och från matchen skiljer sig inte nämnvärt, det är förberedelserna som är de stora kostnaderna, säger Pär Uhlin, tränare för damlaget.

Han betonar att det krävs bra förberedelser om laget ska spela i högsta serien.

– Vi måste åka dagen innan och sova över i riktiga rum. De pengarna har inte föreningen, det måste tjejerna själva bekosta, även mat måste de betala själva, säger Pär Uhlin.

– Det är jättetråkigt att pengarna ska sätta stopp för oss, säger lagkapten Olivia Rustas som till vardags pluggar på bandygymnasiet i Rättvik.

– Nästa vecka måste vi ha lämnat besked, så vi ger lag under oss chansen att ta vår plats i elitserien om vi inte gör det, säger Pär Uhlin.

Hur tror du att laget står sig i elitersien?

– Jag tror inte att vi skulle göra bort oss i elitserien, säger Olivia Rustas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.