Maria Rydqvist återvänder till elitskidåkningen. Foto: bildbyrån

Peppad Rydqvist på läger

Uppdaterad
Publicerad

Maria Rydqvist, som i mars meddelade att hon avslutar sin karriär men som ångrade sig, finns med när längdlandslaget nu samlas i Vålådalen i Jämtland på läger.

– Jag har insett att skidåkningen betyder väldigt mycket för mig. Jag vill fortsätta tävla och är väldigt motiverad, säger hon i ett pressmeddelande från längdlandslaget om att fortsätta åka längdskidor på högsta nivån.

”Blev ledsen och grubblade”

Landslaget samlades under torsdagen i Vålådalen för det första gemensamma lägret för sommaren. Innan lägret har åkarna tränat på egen hand. En som gjort det längre än de andra är Maria Rydqvist, som i mars tog ett beslut om att lägga av för att ägna mer tid åt familjen, men som nu alltså är tillbaka.

– Beslutet om att sluta tävla fick mig att inse hur mycket skidåkningen betyder för mig. Jag blev ledsen och grubblade mycket. Till slut kom jag fram till att jag vill fortsätta som elitaktiv, säger Maria Rydqvist.

Ser fram emot att träna med andra

Hon har tränat på själv under vår och sommar men ser fram emot att möta kollegorna i landslaget.

– Där finns spetskompetensen och bra sparring. Jag får alltid positiv energi av att träna med andra som vill framåt. Förhoppningsvis innebär de fyra månader jag tillbringat med familjen att jag orkar hantera frånvaron från dem bättre i vinter. Jag känner mig väldigt motiverad, säger Maria Rydqvist.

”Vi tror mycket på henne”

Svenska skidförbundet ser mycket positivt på att veteranen valt att fortsätta karriären.

– Maria är en åkare med mycket hög nivå, vilket hon inte minst visade på VM i Falun. Vi tror mycket på henne och vill därför ge henne möjligheten att vara med i landslagets träningsgrupp under hösten, säger förbundskapten Rikard Grip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.