Planerar för milt väder i skid-VM

Uppdaterad
Publicerad

Banorna är godkända, hoppbacken på Lugnet håller ihop och biljettförsäljningen går bra.

-Det enda frågetecknet är vädret, men vi har planerat för milt väder, säger VM-vd:n Sven von Holst.

Det har funnits en hel del turbulens kring skid-VM i Falun, dels för att åkarna kritiserade banorna, dels för att nedre delen av hoppbacken rasade – två gånger dessutom.

Nu är banorna omdragna och hoppbacken fixad.

Dalarna – Skid-VM 2015

Och det finns snökanoner som på tio dagar ska kunna ordna med snö till hela området, om det inte skulle falla några flingor alls över Falun.

-Vi hoppas ju förstås på natursnö också. Det enda som skulle oroa är om det fortsatte att bli så varmt som det är nu, men det går inte att bli stressad över ännu, säger von Holst.

Skid-VM-organisationen har som mål att sälja 200 000 biljetter, budgetmålet är satt till 170 000. Redan efter ett par veckors försäljning har 70 000 biljetter sålts eller bokats.

-Försäljningen har kommit igång bra och stiger säkert när skidsäsongen är igång, säger von Holst.

Han säger att boendet har varit en flaskhals för arrangören, men att det nu är löst.

-Folk hittar boende. Många boende hyr ut sina hus och lägenheter, vi har 600 objekt. Vi tror också på rikligt med dagturister från Mälardalen och Stockholm, de som åker över dagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Skid-VM 2015

Mer i ämnet