Foto: Foto: Fredric Gustafsson/Foto-Mike

Person skadad av stickvapen på asylboende

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller larmades på onsdagseftermiddagen till ett asylboende i Rämshyttan norr om Ludvika. En person ska där ha blivit skadad med någon form av stickvapen. En man har gripits.

Polisen larmades strax innan klockan fyra till asylboendet.

– Det är en person som skadats med någon form av stickvapen, enligt inringaren ska personen blöda kraftigt. Ambulanspersonal är på plats och håller på att ta hand om personen just nu, säger vakthavande regionbefäl Jens auf der Heide.

Personen fördes senare till Falu lasarett. Skadeläget är oklart.

– Jag säger inget om det utan det får sjukvården uttala sig om, säger Jens auf der Heide.

En man i 45-årsåldern greps av polis, som var på plats med ett flertal patruller.

– Vi har gott om resurser på plats, bland annat hundpatruller, säger Jens auf der Heide.

Enligt honom ska läget på asylboendet vara lugnt.

– Som jag förstått ska det här bara röra de två inblandade personerna, men om det handlar om något som pågått under en längre tid kan jag inte svara på, säger han.

Exakt vad som hänt var på onsdagskvällen ännu oklart.

– Det finns ingen brottsrubricering ännu men jag gissar att det kommer att röra sig om försök till mord alternativt grov misshandel, säger Jens auf der Heide.

123 personer bor på asylboendet i Rämshyttan. Boendet är ett så kallat ABT-boende, eller tillfälligt boende. Anläggningen kommer att stängas under våren enligt Migrationsverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.