Polis misstänkt för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En polis i Dalarna misstänks för att ha misshandlat en man i arresten i Borlänge. Händelse utreds nu vid polisens avdelning Särskilda utredningar i Västerås.

Det var i november förra året som en polisman misstänks ha misshandlat en man inne på arresten i Borlänge. Men det var inte förrän efter nästan två veckor som en anmälan upprättades. Då av polismyndigheten själva som fått reda på vad som hänt. Händelsen utreds nu av avdelningen Särskilda utredningar hos polisen i Västerås.

Hos polisen bekräftar man i dag händelsen som alltså ska ha skett inne på arresten i Borlänge. Just nu pågår en förundersökning och polisen är väldigt förtegen men säger på telefon att man fått information som gjort att man anmält saken.

Polismannen har fått andra arbetsuppgifter medan förundersökningen pågår, det bekräftar lokalpolisområdeschefen Mats Lagerblad för SVT Nyheter Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.