Polisen vet vilka som kastar sten

Uppdaterad
Publicerad

– Vi har relativt bra koll på vilka grupperingar som har varit delaktiga i de här händelsern, säger Mats Lagerblad som är lokalpolisområdeschef i Borlänge.

Ett möte hölls under måndagseftermiddagen i Borlänge mellan polis, kommun, räddningstjänst och lokala föreningar med anledning av den senaste tidens oroligheter i området Tjärna Ängar.

– Vi gör så mycket vi kan utifrån de förutsättningar vi har och har idag tagits ytterligare beslut om att avsätta ännu mer resurser i området än vad vi gjort, säger Mats Lagerblad, lokalpolisområdeschef i Borlänge.

Dalarna – Tjärna Ängar

Läs även: Blev grovt misshandlad ”de trodde jag hade ringt polisen”

Polisen säger sig veta vilka grupper det är som är skyldiga till bränderna och stenkastningen som pågått i Tjärna Ängar den senaste veckan, men mycket arbete återstår menar han.

– Det är en sak att någon är maskerad, begår ett brott och kastar sten. Men man ska ju också bevisa vem det är. Vi måste jobba med utredningsverksamhet, att identifiera enskilda gärningsmän och att se till att utreda och redovisa de övriga ärendena som vi har på de här personerna.

TV: Butikschefen om stenkastningen ”Det är inte ok”

Fler artiklar om oroligheterna i Tjärna Ängar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Tjärna Ängar

Mer i ämnet