Politikerna: Avgå, rektorn!

Uppdaterad
Publicerad

Högskolan Dalarnas rektor Marita Hilliges bör avgå – det tycker både riksdagsledamoten Carl-Oskar Bohlin (M) från Borlänge och även den lokala politikern Leif Lindström (V).

Det är på sociala medier som de båda politikerna uppmanar rektorns avgång. På Facebook skriver Carl-Oskar Bohlin att ”en naturlig följd av detta är att rektor nu måste ta den fulla konsekvensen av sitt skadliga agerande”, då han menar att hon under ett år stridit för att lägga ner verksamheten som finns i Borlänge och därför inte heller kan vara den som då ska utveckla högskolan.

LÄS MER: Högskolan blir kvar i Borlänge – ”ytterst beklagligt”

Vänsterpartiet håller med

Att Hilliges gjort sitt, är Bohlin (M) inte ensam om. Även på andra sidan flanken, från västerpartistiskt håll, så menar även Leif Lindström (V) i en kommentar på P4 Dalarnas facebook-sida att rektorn nu borde avgå tillsammans med hela styrelsen:

”Det enda rimliga nu är att styrelsen avgår och att Högskolan Dalarna blir en angelägenhet som engagerar, även på tider när den inte är hotad. Vi är många som har en hemläxa att göra!”

Faluns kommunalråd ser ingen anledning för avgång

Till Dalarnas Tidningar säger Faluns kommunalråd Susanne Norberg (S) att av hon inte ser att Hilliges uppdrag att utreda högskolans framtid bör vara en anledning till rektorns avgång.

LÄS MER: Studentkåren vill flytta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.