Foto: Fredrik Agné/SVT

Radio Dalarna fyller 40

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag fyller P4 Dalarna 40 år. Det var den 14 februari 1977 som stationssignaturen Orsamarschen klingade ut i etern och Radio Dalarna startade sina sändningar. Dåvarande lokalradiochefen Rolf Egil Bergström hälsade lyssnarna välkomna.

– Vi var först ut i landet tillsammans med några andra nordliga stationer, så vi hade inga som vi kunde rådfråga, säger Rolf Egil idag 40 år senare. Visst gjorde vi en del misstag men i stort sett klarade vi oss ganska bra.

Populäraste programmet

Programmet Sök och Finn är ett av P4 Dalarnas populäraste program idag, där lyssnarna får efterlysa olika saker.

– Förutom att lyssnarna tycker att det är trevligt att veta vad folk efterfrågar, är de också nyfikna på folks vardagsliv, säger programledaren Lars Svan. Nyss pratade jag med en kvinna från Siljansnäs, som satt och tittade ut på sina fåglar vid fågelbordet. Det tror jag är hemligheten bakom framgångsreceptet.

– P4 Dalarna mår väldigt bra idag, hävdar kanalchefen Päivi Hjerp. Det är fantastiskt att 100 000 människor i Dalarna lyssnar på oss varje dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.