Foto: Sofie Lind

Region Dalarna driver på ombyggnationen av Idre-vägen – arbetet kan tidigareläggas

Uppdaterad
Publicerad

Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår nu att upprustningen av den smala vägen mellan Särna och Idre ska finnas med i länsplanen och tidigareläggas. Bygget ska finansieras av Regionen – om staten skjuter till pengar för att rusta riksväg 66 vid Smedjebacken.

Förhoppningen är att staten ska skjuta till mer pengar än vad som tidigare utlovats till upprustningen av riksväg 66 mellan gränsen till Västmanland och Smedjebacken, då skulle Regionen ha möjlighet att bekosta breddandet av Idre-vägen och tidigarelägga projektet.

– När man bygger 2+1-väg som är fallet mellan västmanlandsgränsen upp till Smedjebacken då kan vi få statlig finansiering upp till 50 procent. Då har vi hela kostnaden för Särnaheden-Idre finansierad, säger regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M), till P4 Dalarna.

Vägen mellan Särna och Idre

Arbetsutskottet föreslår nu att regionstyrelsen antar förslaget på sitt möte den 11 april i år.

– Långa avstånd kommer alltid vara en del av Dalarnas geografi. Region Dalarna sätter nu fokus på vägsträckan Särnaheden-Idre som måste bli modernare och säkrare för att den norra länsdelen ska utvecklas i framtiden, säger Elin Norén (S) – regionstyrelsens andre vice ordförande, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vägen mellan Särna och Idre

Mer i ämnet