Foto: Niklas Hagman

Skoterförare har kört rakt in i hus

Uppdaterad
Publicerad

En skoterförare körde under lördagseftermiddagen in i ett hus i norra Spjutsbo utanför Stjärnsund i Hedemora kommun.

Larmet om olyckan kom vid 13:30. Skotern ska då ha körts i mycket hög hastighet och körts ända in i husets hall. Skoterföraren fördes till Avesta akutmottagning, men hans liv gick inte att rädda.

– Räddningspersonal på plats utförde livsuppehållande åtgärder, men utan resultat, säger Håkan Loman som är vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Ingen hemma i huset

Enligt polisen ska den avlidne mannen inte bo i huset och att ägarna inte var hemma vid olyckstillfället.

– Föraren har kört in i huset och hamnat inomhus. Skotern är nu tagen i beslag för att vi ska kunna utreda vad som hänt. Om det varit något fel på skotern eller om föraren drabbats av någon akut sjukdom, säger Håkan Loman.

Finns det någon misstanke om brott?

– Det kommer att bli någon typ av anmälan om vårdslöshet men föraren är inte formellt misstänkt än. Vi vet ju ännu inte vad som hänt utan det ska vi utreda nu, säger Håkan Loman.

Den avlidne mannen kommer att obduceras för att man säkert ska kunna fastställa dödsorsak. Mannens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.