Foto: Johan ”Lima-Johan” Eriksson

Skyltblunder på Sälenvägen

Uppdaterad
Publicerad

Många bilister i nordvästra Dalarna har förvånats över trafikverkets informationsskyltar i området. I Fiskarheden varnas nämligen för vägarbete i Sandviken.

Att Trafikverket informerar och varnar bilister om sina vägarbeten brukar vara uppskattat. Men här var man kanske lite fel ute.

På skylten som sitter vid väg 66 i Fiskarheden i Transtrand informerar Trafikverket om att det kommer att utföras beläggningsarbeten melllan Sandviken och Ockelbo. Till saken hör att Sandviken ligger ca 25 mil från platsen och sträckan ligger definitivt inte längs väg 66.

Förvånade bilister

Skylten har förvånat många bilister som passerat  när de kommit från Sälen-hållet.

– Jag åkte förbi och tänkte ”vad tusan stod det?”. Jag var tvungen att vända och titta en gång till, säger Johan Eriksson som passade på att ta en bild av skylten.

Tror på ett skämt

Hur skylten har hamnat så fel är det ingen som vet, men att det skulle vara Trafikverket eller en entreprenör som råkat sätta upp skylten av misstag tror inte Lennart Helsing på Trafikverkets pressjour på torsdagskvällen.

–  Det händer naturligtvis, men är inte särskilt vanligt och så här fel skulle vi inte kunna placera den.

Helsing misstänker istället att det är någon i allmänheten som har roat sig och helt enkelt flyttat på skylten.

– Det händer ibland att det finns ”skämtare” när det gäller skyltar, konstaterar han och fortsätter:

– Skylten ska inte stå där över huvud taget. Den ska bort och vi ska se till att det sker så snart som möjligt.

På sociala medier har skyltmissen kommenterats friskt. Att det skulle röra sig om ett bus är inte så många övertygade om. En kommentator säger sig också ha sett fordon från Trafikverket på plats för några dagar sedan då de arbetade med att sätta upp skylten med hjälp av lastbil och kranbil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.