Foto: Fredric Gustafsson, Foto-Mike

Flera olyckor – men förhållandevis lugnt

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilförare har stött på problem i och med att snön började falla natten mot tisdag. Det var en lugn inledning på snöovädret, men flera olyckor rapporterades.

Vid elvatiden på förmiddagen fick en kvinna troligtvis vattenplaning i snömodden på riksväg 70 norr om Avesta. Ingen skadades fysiskt vid olyckan.

Singelolycka på rv 50 norr om Avesta Foto: Torbjörn Wåhlin
Dalarna – Snövarning

En buss fick sladd på förmiddagen och blockerade riksväg 245 mellan Sunnansjö och Fredriksberg. Bussen stod delvis i diket och delvis ut i körbanan. Föraren var ensam ombord och kom inte till skada. Tung trafik kan dock inte passera platsen och framkomligheten var begränsad för personbilstrafiken.

Foto: Räddningstjänsten Västerbergsslagen

Strax innan sex på tisdagsmorgonen blockerade en lastbil  riksväg 50 söder om Borlänge. I höjd med avfarten till Sellnäs  ställde den sig på tvären och i väntan på bärgning i södergående bildades långa köer. De som hade möjlighet rekommenderades att ta vägen över Idkerberget i stället.

Kört av vägen

Strax efter klockan sex på tisdagsmorgonen körde en personbil av vägen och gled ner i diket i höjd med järnvägsövergången vid Svarthyttan i Smedjebacken. Fordonet stör inte trafiken.

– Det kan bli problem när bärgaren kommer, men just nu är det lugnt på platsen, meddelar produktionsledaren på SOS Alarm.

Föraren av bilen kunde själv ta sig ur fordonet och ringa efter hjälp.

Krockade med järnvägssignal

Strax innan halv fem på morgonen körde en personbil in i bommarna vid en järnvägsövergång i Lennheden, Repbäcken.

Ingen person kom till skada. Däremot skadades utrustning och signaler vid järnvägsövergången.

Hängde upp och ner

Tidigare på morgonen, vid 04.40, larmades SOS om en trafikolycka i Skamhed, i Vansbro, där en personbil voltat och hamnat upp och ner i diket. En person satt fast i bilen, hängandes upp och ner i bilbältet. Krockkudden hade inte löst ut vid olyckstillfället. Räddningspersonal på plats kunde konstatera att det ändå gått förhållandevis bra och att ingen ambulanstransport var aktuell.

– Det har varit lugnare än väntat, konstaterar produktionsledaren på SOS Alarm.

Men faran är långt ifrån över, det är under förmiddagen som den mesta snön kommer att falla, enligt de senaste väderprognoserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Snövarning

Mer i ämnet