Söderhamn – Kattplågare lös i Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

Kattplågare går lösa i Söderhamn. Den senaste tiden har demolerade kattkroppar hittats upphängda i träd. Och i fredags upptäcktes fyra levande kattungar slängda vid en sopstation i Vågbro.

– Det måste ju vara sjuka människors gärningar när man gör så här, säger Ann-Chatrin Fagerström, Ideella djurskyddet i Söderhamn.

Ann Chatrin Fagerström är en av medlemmarna i föreningen Ideella djurskyddet i Söderhamn, som sedan 1980-talet samlat upp och tagit hand om katter.

– Det är väldigt många katter som far illa i kommunen det blir bara värre och värre, säger hon.

De senaste veckorna har två skändade kattkroppar hittats upphängda i träd intill ett bostadsområde. Och i fredags hittades de här fyra katterna, bara några dagar gamla, slängda bakom återvinningsstationen vid affären i Vågbro.

– Det kändes overkligt, säger Gun Jonsson, som upptäckte kattungarna.

Men för de här fyra ser det nu ut att ha ordnat sig. Redan på lördag kunde de placeras hos en adoptivmamma. Ann-Chatrin Fagerström kände till en honkatt som precis förlorat sin egen kull.

Också polisen vädjar till tips från allmänheten, eftersom det oftast är svårt att hitta de skyldiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.