Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sportjournalisten kommenterat hur Mora IK kan påverkas av turbulensen – se mer i videon. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Sportjournalisten om turbulensen i Mora IK: ”Anseendet påverkas”

Uppdaterad
Publicerad

En tillförordnad klubbdirektör som hastigt blev entledigad från sin post och styrelsemedlemmar som avslutat sina uppdrag. Turerna kring Mora IK är just nu många och sportjournalisten Lukas Henningsson tror att det kan få konsekvenser för klubben.

– Vi ser en klubb som inte mår bra just nu, säger Lukas Henningsson som är sportreporter på Mora Tidning.

Lukas har följt turerna turerna kring Mora IK som under de senaste månaderna bland annat haft flera styrelsemedlemmar som avslutat sina uppdrag, samtliga har varit ordförande eller vice ordförande.

Mora IK

Saknar klubbdirektör

Klubben saknar just nu också klubbdirektör och den tillförordnade Peter Masuhr blev entledigad från tjänsten hastigt i onsdags. Sen dess är Mikael Simons både vice ordförande i styrelse och tf klubbdirektör.

– Det är känsliga saker som de de inblandade inte kan prata om men det kommer komma fram mer och mer saker, säger Lukas Henningsson.

Mora IK har inte gett några djupare förklaringar till varför det blivit turbulent i klubben. Mikael Simons sa i en tidigare intervju till SVT att ”det handlar om att klubbdirektörsrekryteringen dragit ut på tiden”. Medan Peter Masuhr uppgett att det handlar om oenighet.

Vad krävs för klubben nu?

– Rätt människor på rätt ställe och framför allt att en klubbdirektör kommer på plats, säger Lukas Henningsson.

Så påverkas Mora IK – se mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mora IK

Mer i ämnet