Sprider jämställt budskap – en tygkasse i taget

Uppdaterad
Publicerad

Kompisgänget ville sprida sina tankar om feminism och jämställdhet på bästa sätt under sitt sommarjobb. Att sälja tygkassar visade sig vara ett vinnande koncept.

Det började med att de blev antagna till ”roligaste sommarjobbet” – ett koncept där deltagarna får lära sig grunderna i företagande.

Under en första vecka får de lära sig om regler och marknadsföring, samt komma på en idé. Efter lite klurande kom de på idén med att sprida ett budskap de brinner för – på tygkassar.

”Vi kom på att shit, varför inte?”

– Vi kom på att shit, varför inte? Det är många som använder tygkassar och de syns mycket, så vi tyckte det var ett bra sätt att sprida ett budskap, säger Tova Adrelius.

Idén verkar ha fallit ut bra, under den första dagen som kassarna fanns till salu sålde de nästan 50 stycken. Målet är att sälja 100 kassar under den tid projektet pågår. Marknadsföringen har gjorts enbart genom sociala medier.

– Vi har använt facebook och instragram och kontaktat profiler på youtube med många följare, som promotat tygkassarna i sina kanaler, säger Tova Adrelius.

Efter tre veckor avslutas sommarjobbet med en gemensam träff för sommarjobbarna. Men den som vill får fortsätta.

– Vi hoppas kunna fortsätta med det här i höst, säger Tova Adrelius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.