Stiko Per ger sig ut och vandrar igen – satsar på en miljon kronor

Uppdaterad
Publicerad

Tiden är inne för en ny vandringsturné. Den 2 maj drar Leksandsartisten Stiko Per Larsson ut på en cirka 90 mil lång promenad.

Årets vandring, den tionde i ordningen, startar i Sundsvall och slutar i Leksand den 11 juni. Under de cirka sex veckor som Stiko Per är ute kommer han att gå i snitt tre mil om dagen.

Satsar på en miljon kronor

För femte året i rad samlar Stiko Per in pengar till SOS Barnbyar och deras arbete för utsatta barn och familjer i Ukraina.

Dalarna – Stiko Per Larsson

Insamlingarna från föregående år har tillsammans resulterat i en summa på nära 700.000 kronor. I år hoppas Stiko Per på att kunna samla in drygt 300.000 och totalt komma upp i en miljon kronor.

– Det är möjligt att nå en miljon om jag kämpar på ordentligt och lyckas få folk att skänka pengar, säger Stiko Per Larsson.

Gör många spelningar i Dalarna

Tio av de totalt 42 spelningarna kommer Stiko Per att göra i Dalarna. Den första anhalten i länet är Grängesberg, där Stiko Per planerar att vara den 1 juni.

Därefter följer konserter i Ludvika, Smedjebacken, Söderbärke, Hedemora, Säter, Borlänge, Djurås, Insjön innan han avslutar sin vandringsturné på Korstäppan i Leksand. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Stiko Per Larsson

Mer i ämnet