Man anhållen efter stökig natt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för grov misshandel av en 15-årig flicka i Borlänge på onsdagskvällen. Flickan satt på sin moped när hon blev omkullknuffad och misshandlad, med bland annat sparkar.

Det började med ett larm om en mopedolycka men när polisen kom till platsen i Tjärna ängar visade sig att en 15-årig flicka utsatts för misshandel. Ambulans kallades till platsen och flickan fördes till Falu lasarett för vård. Det är oklart vilka skador flickan ådragit sig.

– Hon var medvetslös när ambulansen tog med henne, säger Jöran Lindblom, kommunikatör hos polisen i Dalarna.

Hätsk stämning

I samband med att polis och ambulans kom till platsen samlades ett 50-tal ungdomar och kastade sten mot polisen.

– Sedan blev det skadegörelse i området, lastpallar brändes, en bil sattes i brand och fönsterrutor krossades, säger Jöran Lindblom.

Flera bränder

Flera mindre bränder startades i området bland annat brann det i en bil och en buske i närheten av Tjärnaskolan. Stämningen var hätsk enligt polisen.

Vårdas på sjukhus

Enligt Falu lasarett är flickan kvar på sjukhuset. Hennes skador bedöms på torsdagen inte som allvarliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.