Dalatrafik: Polisen har inte gjort något alls

Uppdaterad
Publicerad

Det är stökigt igen på Dalatrafiks linje 3 i Borlänge. Men somaliska PRO hindras från att lugna situationen på grund av den polisanmälan som tidigare gjordes av Länsstyrelsen.

När det tidigare var stökigt på busslinje 3 i Borlänge anlitade Dalatrafik Somaliska PRO som trygghetsvärdar. För detta fick föreningen runt 7000 kronor i månaden och busskort.

Men länsstyrelsen i Dalarna ansåg att det var en typ av bevakning och att det istället skulle utföras av ett bevakningsföretag, därför polisanmälde länsstyrelsen Dalatrafik.

Busstöket i Borlänge

– Såvitt vi vet har inte polisen gjort något alls åt den här anmälan och det bekymrar oss lite grann, säger Bengt Benjaminsson, produktionschef på Dalatrafik.

Dalatrafik: Det har blivit stökigt igen

Under sommaren har det varit lugnare på bussarna, men enligt Dalatrafik har det nu börjat bli stökigt igen. Och så länge polisutredningen pågår vill Dalatrafik inte anlita Somaliska PRO igen.

– Det finns en oro från Somaliska PRO och Dalatrafik om vad en sådan här polisanmälan kan leda till, så vi avvaktar, säger Bengt Benjaminsson produktionschef på Dalatrafik.

Lågprioterat ärende

Polisen hoppas hinna med ärendet innan preskriptionstiden på två år har gått ut, men det har gått trögt.

– Det här ärendet ligger bland många andra lågtprioriterade ärenden som vi inte hunnit bearbeta, säger Stefan Dangardt presstalesman på polisen Dalarna

–  Vi har nu ett tillskott av civila utredare så vi hoppas kunna klara av det här innan preskriptionstiden gått ut.

Men Bengt Benjaminsson, produktionschef på Dalatrafik tycker att polisen borde göra något snarast.

– Vi tycker att man kan plocka upp anmälan och avskriva den redan nu, säger han till SVT Nyheter Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Busstöket i Borlänge

Mer i ämnet