Stolta älvdalsbor tog emot prinsessan

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom prinssessan Sofia och Carl Philip till Älvdalen där de mötte många nyfikna ortsbor.

Under två dagar har prinsessan Sofia och Carl Philip rest runt i Dalarna på sitt första oficiella besök i länet. De började i Borlänge och avslutar i Sofias gamla hemkommun Älvdalen. Det har varit ett stort intresse, både bland journalister och bland folk på de olika orterna som de har besökt. Kristina Karronen var en av de om spelade för paret när de besökte kommunen.

– Jag vill inte missa något sånt här, det är inte många sextonåringar som kan säga att det spelat inför kungligheter. Även om jag opererade foten igår, säger Kristina Karronen.

Dalarna – prinsessan Sofia

Hur viktigt var det för dig att komma hit?

– Otroligt viktigt, när jag fick höra det för några veckor sedan att jag skulle operera foten dagen innan jag skulle spela så tänkte jag ”det är bara att ta smärtstillande och pallra sig hit ändå”, säger Kristina Karronen.

På plats vid talet fanns även Bruno Nyberg som kommit för att lyssna på prinsessan.

Vad betyder det för Älvdalen att prinsessan är härifrån?

– Det betyder rätt mycket tror jag. Det är bra pr, säger Bruno Nyberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – prinsessan Sofia

Mer i ämnet