Orienteringstävlingen O-ringen hölls i skogarna utanför Borås tidigare i år. Foto: Adam Ihse/TT

Stort intresse för O-ringen i Sälen

Uppdaterad
Publicerad

10.792 personer hade under söndagen anmält sig till orienteringstävlingen O-ringen i Sälen i sommar. En klar förbättring i jämförelse med tidigare år.

– Det är fantastiskt roligt. Vid den här tidpunkten har vi inte haft så stora anmälningssiffror till O-Ringen sedan tävlingen gick i Sälen 2008. Då samlade evenemanget 24.375 deltagare, säger Jimmy Birklin, generalsekreterare för tävlingen i Sälen, i ett pressmeddelande.

De senaste åren har ungefär 5-7.000 anmält sig vid motsvarande tid. När starten gick i fjol i Borås var det 18.058 som sprang tävlingen.

Dalarna – Orientering

Prognosen för O-ringen 2016 i Sälen kan man bara spekulera kring, men O-ringen hoppas på en rejäl folkfest med uppemot 25.000 deltagare.

Hoppas på rekord

När O-Ringen senast besökte Sälen 2008, var det den näst största O-Ringen genom tiderna efter rekordåret i Falun 1985 som hade 25.021 deltagare.

– Vi har lite utmanande sagt att det är dags att slå rekordet från Falun 1985, men fokus är framförallt att göra ett drömarrangemang för alla som kommer till O-Ringen i Sälen, säger Jimmy Birklin och fortsätter:

– Vi är naturligtvis väldigt glada för det stora intresset. Vi har genom vårt unika koncept med fjällorientering och boende i stugor fått ett bevis för att det finns ett jättestort intresse för att tävla i Sälenfjällen, avslutar generalsekreteraren Jimmy Birklin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Orientering

Mer i ämnet