Foto: SVT

”De slogs med påkar och knivar”

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer har förts till sjukhus och två har gripits efter ett slagsmål i Gävle.

Larmet kom till SOS vid 10.30 på onsdagen. Enligt uppgifter till larmcentralen var det då fullt slagsmål vid en grusparkering nära Södra skeppsbron i centrala Gävle.

Misstänkta för dråpförsök

– De har slagit varandra med påkar, kört på varandras bilar och även kört på varandra med bil, rapporterade Gävledalas Anders Fall från platsen.

Även knivar användes vid slagsmålet och på eftermiddagen meddelade polisen att två personer har gripits.  Brottsrubriceringen är försök till dråp, alternativt grov misshandel och vållande till kroppsskada.

De knivar och påkar som användes i slagsmålet har tagits i beslag.

Han blev ögonvittne

Vid bråket hamnade flera personer på marken där misshandeln fortsatte. Niklas Wall åkte förbi i sin bil när han upptäckte bråket. Han berättar hur de inblandade kastade stora stenar på varandra.

–  Jag ringde polisen, sedan vände jag och ställde mig en bra bit bort. Under tiden jag väntade såg jag hur de rök ihop med tremeterspåkar. De började slå varandra, jaga varandra, de kastade stenar efter varandra som var decimeterstora. Det kom bilar efter vägen, de fick också stenar på sig.

Kaos på platsen

Han beskrev situationen som kaosartad.

– En stackare ramlade omkull, då började fyra personer slå på honom med tre meterspåkar. Det var rena rama jävla kaoset här.

Flera barn på platsen

Mitt i slagsmålskaoset ska flera barn ha befunnit sig och löpt stor risk att bli träffad av de många stenar som kastades. Efter bråket fördes sex personer, samliga män mellan 20 och 35 år,  till Gävle sjukhus. Enligt Landstinget ska deras skador vara lindriga.

Två bärplockarläger som rök ihop

Enligt polisen rör det sig om bärplockare från Bulgarien som av okänd anledning rykt ihop. Ett 40-tal personer från två olika bärplockarläger uppges ha deltagit i slagsmålet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.