Programledarna laddar för ny säsong av Sverige idag Sommar – 2014 års upplaga. Foto: Frida Liljequist/SVT

Inte kosläpp – programledarsläpp

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Sverige idag Sommar börjat sändas från ett tak på baksidan av tv-huset i Falun.

Programmet ska sändas vardagskvällar under nio sommarveckor och kommer att innehålla nyheter från de regionala nyhetsredaktionerna runt om i landet.

Att sända dagliga nyhetssändningar utomhus är mycket ovanligt men redaktionen tänker sända varje kväll, oavsett om det är stekande sol eller riktigt busväder.

En spelplats byggdes upp på taket och den förhållandevis tråkiga miljön har förvandlats till något av en dalaidyll, precis som förra sommaren.

Det här är andra året som SVT i Falun har fått förtroendet att sända programmet och precis som i fjol är det Susanna Johansson, Malin Zetterberg-Lagerkvist och Niklas Lindh som kommer vara programledare.

Programmet sänds direkt före Rapports halv åtta-sändning, med målet att ge en bredare Sverigebild.

I varje program kommer tittarbilder att visas från sommarsverige. I fjol fick redaktionen in ett hundratal bilder från hela landet, varje dag.

Den 16 juni var det nypremiär för Sverige idag Sommar från SVT i Falun. Vi ses från taket under sommarkvällarna kl 19:20 i SVT1.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.