Alexander Galante Carlström och Sverige säkrade gruppsegern i innebandy-VM. Foto: IFF International Floorball Federation

Sverige säkrade gruppsegern i innebandy-VM

Med 8–4 mot Tjeckien säkrade de svenska herrarnas gruppseger i innebandy-VM i Riga. Tyskland eller USA väntar i kvartsfinal på torsdag.

Förbundskapten Jan-Erik Vaara kategoriserar insatsen mot tjeckerna som ”stundtals lite knackig”, men ändå ett steg i rätt riktning.

– Vi har lite bättre energi i dag och kanske har växlat upp lite inför helgen som kommer. Det får vi hoppas, säger han till TV12.

Snabb ledning

Tjeckien kunde hur som helst inte hota Sverige, som kopplade greppet direkt. Jonas Svahn assisterade till de tre första målen – gjorda av Alexander Galante Carlström, Johan Samuelsson och Rasmus Enström – och det stod 3–0 efter drygt åtta minuter.

Ledningen växte till 7–2 inför sista perioden, då tjeckerna reducerade två gånger i numerärt överläge efter att Emil Johansson dragit på sig en femminutersutvisning.

Faluspelare gjorde mål

Alexander Galante Carlström, Johannes Larsson och från Rasmus Enström från IBF Falun gjorde varsitt mål i matchen. Rasmus Sundstedt som annars spelar för Täby FC gjorde matchens sista mål i tom bur och var Sveriges ende tvåmålsskytt.